De eerste week
Door: kimmijas
Blijf op de hoogte en volg Kim
19 April 2012 | Spanje, Mijas
Zo, de eerste week zit er al bijna op! Nu zijn we lekker weekend aan het houden (jaja, weekend op donderdag & vrijdag) Ik zal hieronder even een verslag plaatsten van de afgelopen dagen!
Zaterdag 14 april 2012...
... was het eindelijk zover! Vrijdagnacht gingen we om kwart voor 4 rijden richting opa en oma om die op te halen, toen reden we om 4 uur richting schiphol waar we om kwart voor 5 aankwamen. Toen liepen we met z'n allen naar Hal 1 waar we hadden afgesproken bij de Transavia kant (hier kwamen Nathalie & Jaimy ook heen). Roy reed mijn koffer, en Joy reed mijn handbagagekoffer, lekker makkelijk dus. Beetje profiteren van een broertje en zusje mag wel, toch?? Hoewel ze het zelf wilden... Toen we daar waren gingen we onze koffers inchecken, en jaja mijn bagagekoffer werd gewogen omdat ie blijkbaar heel zwaar leek, maar integendeel, hij werd groen! En kreeg dus een mooie label voor de handbagage. Daarna konden we de koffers inchecken en jahoor... mijn koffer was 2,2kg te zwaar. Precies wat we thuis ook hadden gewogen. Met een beetje mazzel hoefde ik niet te betalen als de koffer van Jaimy en Nathalie lichter waren, en dat was het geval dus ik hoefde niks te betalen. Toen gingen we langzaam maar naar de douane lopen om afscheid te nemen. En kwam het besef dat het toch ECHT ging gebeuren, één voor één afscheid genomen van papa, mama, roy joy en opa en oma. En thuis natuurlijk al van mijn lieve beestjes die ik toch al wel mis.. Toen gingen we ook maar eventjes vast alle sieraden af doen, want ja dat moet natuurlijk... wat een werk! Hahaha. Eenmaal na de douane nog eventjes bij de winkeltjes gekeken maar daar was niet zoveel aan, en toen zijn we maar naar de gate gegaan. Wat een end lopen zeg... maargoed, toen zagen we het vliegtuig KLM? Huh? Dachten wij, we vliegen toch met Transavia... Dus maar even vragen of het wel klopte, en wat bleek, Transavia en KLM vlogen samen. Toen zaten we daar te wachten, en wauw, wat een boel oude mensen! hahaha Om iets over 7 uur konden wij het vliegtuig in, waar we vervolgens nog ongeveer een uur hebben in zitten wachten, want we gingen pas om iets voor half 8 taxiën naar de opstijgbaan, en uiteindelijk zaten we iets over 8 uur in de lucht. Een uur vertraging! We landde om half 11 op Malaga Airport, en daar gingen we de koffers halen, jaaaa hoor 1 wieltje van m'n koffer kapot, die kon dus niet meer rijden, maar een wagentje gehaald om de koffers op te leggen. Fabiënne stond ons op te wachten met haar hondje en toen hebben we nog wat gedronken en zijn we naar ons appartement gegaan, daar wachtte Natasha ons op en zij vertelde ons hoe alles in de Refugio in z'n werk ging etc... daarna bracht zij ons naar 1 van de meisjes die er ook stage liep in de Refugio en daar hebben we nog even mee gekletst en wat gedronken, en toen zijn we boodschappen gaan doen en hebben we lekker niks meer gedaan.
Zondag 15 april 2012...
... onze eerste werkdag op de Refugio, en gelijk al met z'n drieën alleen. Jaimy ging aan het werk op sectie 3, Nathalie op sectie 2, en ik op sectie 1, en jouhoor daar zat Danilos, een geweldig hondje, helemaal in het hoekje van z'n kennel, bangig, opslag verliefd! Daar ga ik veel tijd mee doorbrengen, en die moet gewoon mee naar huis, was het eerste dat ik dacht. Alle hondjes zijn stuk voor stuk lief, maar deze heeft iets wat m'n hart vanaf de eerste dag al raakte!
Maandag 16 april 2012...
... wat we vandaag toch meegemaakt hebben! Copito, zo'n lief klein hondje bij mij op de sectie, liep vrolijk op het pleintje, en kwam iets te dicht bij de kennel van Ferguson de pitbull, en werd gegrepen!! Eerst z'n bekkie, die liet de pit gelukkig los, maar toen z'n poot en die weigerde hij los te laten! Copito piepen en piepen, arm beestje! Uiteindelijk kwamen Steven en de dierenartsassistente erbij, 1 spoot met de waterslang in de bek van Ferguson, en Steven stampte op de kop van Ferguson maar WEIGERDE los te laten. Die poot wordt eraf gerukt... dacht ik bij mezelf! 2 meiden liepen een flinke bijtwond op door Copito die in de stress zat. Uiteindelijk liet Ferguson los, maar de arme schat Copito had een behoorlijk dikke poot! Toch maar even naar de dierenarts! Maar alles is goed gekomen, en Copito rent weer vrolijk rond! En voor Ferguson kijken we nu maar goed uit... Een tafel ervoor voor als er andere hondjes op het plein lopen, uit voorzorg. Tegen mensen is Ferguson overigens echt een schat!!
Dinsdag 17 april 2012...
... een mooie werkdag, niet veel meegemaakt
Woensdag 18 april 2012...
... weer een heerlijke warme dag! Vanaf half 10 al in het hempje aan het werk, warm dat het was! In de middag met de honden naar het veldje en NATUURLIJK ging mijn lieve Danilos met me mee, en wat knapte hij daarvan op zeg! Lekker spelen met z'n kennelgenoot Charlotje, wat vond ik dat super om te zien, de schat! Toen wist ik het zeker jij MOET gewoon met mij mee naar huis. Nu nog even mijn lieve papa overhalen om deze schat mee te nemen naar huis...
En nu, donderdag 19 april 2012 zitten we al vanaf 4 uur in de bibliotheek op internet, inmiddels is het 6 uur. Vandaag hebben we lekker uitgeslapen, en lekker uitgerust, even het dorpje goed bekeken en verder niet veel gedaan.
Nou, tot gauw weer!
Adios! xxxxx
19 April 2012 - 20:10
Arie Vd Laan:
Leuk verslag Kim!!!! -
20 April 2012 - 10:10
Michel:
"Nu nog even mijn lieve papa overhalen om deze schat mee te nemen naar huis".... En hoe denk je dit bij mij voor elkaar te krijgen ??? -
20 April 2012 - 14:48
Joy Van Der Laan:
hoi kim,
ik mis je, maar als ik de verhalen hoor dan heb je het erg naar je zin in Spanje, dat is natuurlijk wel goed.
Ik zie je over 11 weken ( ben blij dat ik je dan weer kan zien).
xxxxxxxjes je zusje joy